Често задавани въпроси

Гостите ни често се интересуват и задават определени въпроси. Тук сме отговорили на най-важните от тях, за да сте информирани и подготвени за преживяването Вила Челюстница.

Водата от чешмата питейна ли е?

Водата е питейна - планинска вода от водопровода на селото, която допълнително преминава и през системата ни за омекотяване .

Има ли интернет и каква е паролата?

Интернет паролата се намира на таблото в дневната, както и телефонен номер за връзка с нас.

Има ли мобилен обхват?

Виваком имат пълно покритие, А1 на по-високите места, а Yettel почти нямат. Покритието може да бъде различно за всеки апарат, затова потърсете обхват навсякъде .

Оборудвана ли е кухнята?

Кухнята е напълно оборудвана с посуда. Потърсете в шкафовете и ни попитайте за наличност, ако не откриете нещо необходимо;

Как можем да използваме съдомиялната?

Разполагате с таблетки за съдомиялната в най-долното чекмедже на кухненския остров. Тя е настроена на подходяща програма и се стартира с продължително натискане на бутона за включване. Внимавайте съдовете да не блокират движението на перките!

Има ли аптечка?

Аптечка има в най-десния горен кухненски шкаф.

Допълнителни хавлии и чаршафи?

При нужда от достъп до пералното помещение, свържете се с нас. Oставен e ключ и в помещението има допълнителни хавлии, спално бельо, възглавници, завивки, ютия, кофа, парцал и други консумативи;

Достатъчно голям ли е хладилникът?

При недостатъчен капацитет на хладилника в дневната, разполагате и с професионална хладилна витрина под верандата (зад люлките);

Можем ли да следим децата в детския кът?

По-малкият телевизор в дневната е настроен за видеонаблюдение на детския кът (Sources --> SCART);

Кога трябва да освободим вилата?

Освобождаването на вилата е до 12:00 ч. - различни часове се уговарят предварително и при възможност от наша страна. Таксата за престой във вилата след 12:00 в деня на напускане е в размер на 30 лв. за всеки започнат час.

Вила Челюстница
Logo
! ВАЖНО: Изпращате запитване за резервация. Ние ще се свържем с Вас съвсем скоро. Благодарим Ви!
! IMPORTANT: You are sending a booking request. We will contact you very soon. Thank you!

Лопушански манастир "Св. Йоан Предтеча"

Растояние от вилата: 11,2 км. 

GPS Координати: 43.4082628, 23.0028209

Област: Монтана 

Най близо населено място: село Георги Дамяново 

Достъп: с автомобил 

Обектът разполага с паркинг

До обекта се ходи пеша по обозначена пътека

От обекта се откриват красиви панорами

Полезно и интересно

Понастоящем Лопушанският манастир "Св. Йоан Предтеча" е действащ мъжки. Според предания, е съществувал през Х в., но се е намирал край село Помеждин, в местността Манастирище. Манастирът е бил опожарен до основи през 1678 г., като са унищожени всички писмени доказателства за дотогавашното му съществуване. Жителите на село Лопуш (старото име на село Георги Дамяново) са дарили земите си за изграждането на нов храм. В знак на признателност, днес манастирът е известен с името Лопушански.

Как да стигна?

Лошушанският манастир се намира на около 10- 15 минути с кола от Вила Челюстница. Тръгвате на юг по път 102, завивате по път 1024, минавате през село Георги Дамяново и малко след това сте пристигнали на мястото.

Исторически музей Чипровци"

Растояние от вилата: 16 км. 

GPS Координати: 43.3834203, 22.8788719

Област: Монтана 

Най близо населено място: Чипровци

Достъп: намира се на централния площад в града

В района на обекта има музей

Подходящ за групи с малки деца

Препоръчан за посещение обект

Обектът е част от 100-те национални обекта

Полезно и интересно

Чипровския музей разполага с пет зали с експозиции - "Чипровският металодобив", "Чипровска златарска школа", "Чипровци през ХVІІ век", "Килимена зала" и "Възрожденско изкуство". Още една етнографска експозиция се помещава в Катеринината къща, където е и единствената у нас жива колекция с растения за багрене на вълната за килимите. Историческият музей е основан през 1988 г. по повод национално честване на 300-годишнина от избухването на Чипровското въстание.

Как да стигна?

Намира се централния площад на град Чипровци. До там се стига за около 20 минути с кола от Вила Челюстница.

Чипровски манастир "Св. Иван Рилски"

Растояние от вилата: 9,5 км. 

GPS Координати: 43.4040° N, 22.9337° E

Област: Монтана 

Най близо населено място: град Чипровци

Достъп: с автомобил

Подходящ за групи с малки деца

До обекта се ходи пеша по обозначена пътека

От обекта се откриват красиви панорами

Препоръчан за посещение обект

Полезно и интересно

Чипровският манастир „Св. Иван Рилски” е разположен в долината на река Чипровска Огоста, само на около 7 км от град Чипровци. Основан още през през Х в., през годините храмът се превръща в утвърдено книжовно и просветно средище. Защитава срещу нападенията от маджари и татари през 13 век и е използван за убежище от участниците в Чипровското въстание от 1688 г. Манастирът е разрушаван и възстановяван шест пъти за своята история. През 70-те години на XX век е обявен за паметник на културата.

Как да стигна?

До манастира се стига от отбивка по пътя между селата Белимел и Железна, за около 15 минути от с кола от Вила Челюстница. Съчетайте разходката с посещение на историческия музей в град Чипровци и обаятелната екопътека Деяница, от която Чипровският водопад е част.