Капачки за бъдеще, защото заедно можем повече

Като вила, подходяща за деца "Челюстница" е част от каузата

Нямаше как да пропуснем да бъдем част от инициативата „Капачки за бъдеще“, все пак „Челюстница“ е популярна като вила, подходяща за деца. Точно заради това голяма част от гостите ни я предпочитат. Събраните средства  се изпозлват за закупуване на медицинска апаратура за деца в болници в цялата страна. Това ни накара, без никакво колебание, да обозначим места за събиране на пластмасови капачки. В крайна сметка това е непотребна пластмаса, която има вариант да се рециклира. Необходимо е съвсем малко услилие и мисъл за децата на България.

 „Капачки за бъдеще“ доказаха как един миниатюрен жест може да носи толкова много смисъл, както за обществото, така и за околната среда. Вдъхновени сме от тяхната мисия и като вила, подходяща за деца ще продължаваме да подкрепяме инициативата. Горди сме с факта, че допринесохме за даряването на първата специализирана детска неонатална линейка. Приветстваме начинанието и се възхищаваме на благородната кауза на „Капачки за бъдеще“.

Минимално усилие, което носи голяма надежда

Благодарим на всички наши гости, които са се включили в каузата, оставяйки пластмасовите си капачки на обозначените места в къщата. Ще продължаваме да сме съпричастни с делото и да събираме непотребна пластмаса, за да я превръщаме в надежда за болни деца. За нас остава грижата да ги предадем за рециклиране. Получените средства са използвани от организаторите за закупуване на медицинска техника за деца и бебета за редица болница в цяла България. Включете се и вие.  

Вила подходяща за деца, участва в "Капачки за бъдеще"

Ето как дарихме пластмасови капачки, събрани от гости на Вила Челюстница. 

Прочетете още:

Вила Челюстница
Logo
! ВАЖНО: Изпращате запитване за резервация. Ние ще се свържем с Вас съвсем скоро. Благодарим Ви!
! IMPORTANT: You are sending a booking request. We will contact you very soon. Thank you!

Лопушански манастир "Св. Йоан Предтеча"

Растояние от вилата: 11,2 км. 

GPS Координати: 43.4082628, 23.0028209

Област: Монтана 

Най близо населено място: село Георги Дамяново 

Достъп: с автомобил 

Обектът разполага с паркинг

До обекта се ходи пеша по обозначена пътека

От обекта се откриват красиви панорами

Полезно и интересно

Понастоящем Лопушанският манастир "Св. Йоан Предтеча" е действащ мъжки. Според предания, е съществувал през Х в., но се е намирал край село Помеждин, в местността Манастирище. Манастирът е бил опожарен до основи през 1678 г., като са унищожени всички писмени доказателства за дотогавашното му съществуване. Жителите на село Лопуш (старото име на село Георги Дамяново) са дарили земите си за изграждането на нов храм. В знак на признателност, днес манастирът е известен с името Лопушански.

Как да стигна?

Лошушанският манастир се намира на около 10- 15 минути с кола от Вила Челюстница. Тръгвате на юг по път 102, завивате по път 1024, минавате през село Георги Дамяново и малко след това сте пристигнали на мястото.

Исторически музей Чипровци"

Растояние от вилата: 16 км. 

GPS Координати: 43.3834203, 22.8788719

Област: Монтана 

Най близо населено място: Чипровци

Достъп: намира се на централния площад в града

В района на обекта има музей

Подходящ за групи с малки деца

Препоръчан за посещение обект

Обектът е част от 100-те национални обекта

Полезно и интересно

Чипровския музей разполага с пет зали с експозиции - "Чипровският металодобив", "Чипровска златарска школа", "Чипровци през ХVІІ век", "Килимена зала" и "Възрожденско изкуство". Още една етнографска експозиция се помещава в Катеринината къща, където е и единствената у нас жива колекция с растения за багрене на вълната за килимите. Историческият музей е основан през 1988 г. по повод национално честване на 300-годишнина от избухването на Чипровското въстание.

Как да стигна?

Намира се централния площад на град Чипровци. До там се стига за около 20 минути с кола от Вила Челюстница.

Чипровски манастир "Св. Иван Рилски"

Растояние от вилата: 9,5 км. 

GPS Координати: 43.4040° N, 22.9337° E

Област: Монтана 

Най близо населено място: град Чипровци

Достъп: с автомобил

Подходящ за групи с малки деца

До обекта се ходи пеша по обозначена пътека

От обекта се откриват красиви панорами

Препоръчан за посещение обект

Полезно и интересно

Чипровският манастир „Св. Иван Рилски” е разположен в долината на река Чипровска Огоста, само на около 7 км от град Чипровци. Основан още през през Х в., през годините храмът се превръща в утвърдено книжовно и просветно средище. Защитава срещу нападенията от маджари и татари през 13 век и е използван за убежище от участниците в Чипровското въстание от 1688 г. Манастирът е разрушаван и възстановяван шест пъти за своята история. През 70-те години на XX век е обявен за паметник на културата.

Как да стигна?

До манастира се стига от отбивка по пътя между селата Белимел и Железна, за около 15 минути от с кола от Вила Челюстница. Съчетайте разходката с посещение на историческия музей в град Чипровци и обаятелната екопътека Деяница, от която Чипровският водопад е част.